Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Op Het Paardrijk werken twee gediplomeerde coaches/ individuele begeleiders. Hieronder kun je lezen wie we zijn.

Martine

Ik ben Martine Paaps, moeder van 3 kinderen en woon in Helmond. Ruim 20 jaar heb ik mogen werken in het basis- en speciaal-onderwijs als leerkracht voor verschillende groepen.
Naast juf ben ik ook vooral pedagoog en geniet ik van elke kleine ontwikkeling die ik samen met de kinderen kan doormaken, ik wil kinderen laten ontdekken wat ze kunnen en ze laten genieten van wie ze zijn. Vanuit die gedrevenheid en de overtuiging dat elk kind graag verder komt op wélk gebied dan ook werd het onderwijs in de praktijk erg moeilijk. Mijn focus ligt bij vele vaardigheden, maar vooral wil ik graag de prikkel geven die maakt dat ieder voelt dat hij wat waard is en er toe doet. Een vijftal jaar geleden heb ik bewust afstand genomen van het klassikale onderwijs. Daardoor is er meer focus gekomen op equitherapie en de pedagogische kant die mij in de ontwikkeling het meest aan spreekt. Het individueel of in kleine groepjes samen werken is een cadeautje, dicht bij elk kind kunnen zijn om te ontdekken wat er nodig is om te groeien maakt mijn werk zo mooi.
In de praktijk ervaar ik steeds dat bewegen en het lichaam inzetten kinderen helpt met problemen die zij in het dagelijks leven ondervinden. Vanuit die interesse en overtuiging dat ons lichaam het instrument is om in te zetten bij hulpvragen waar kinderen vastlopen ben ik in opleiding als Psycho Motorisch Kinder Therapeut (PMKT) Zo blijf ik leren en op de hoogte van nieuwe inzichten.
Graag wil ik kinderen helpen om zichzelf sterker te maken met een paard als co-therapeut. Met het paard zet ik kinderen in beweging, dan komt er ook beweging in een proces.


Diploma’s en certificaten:
Leerkracht basisonderwijs,
Leerkracht Speciaal onderwijs,
Pedagoog (HKP)
Equitherapeut SHP-E (NL),
Gecertificeerd Jeugdhulpverlener, registratie SKJ
Gediplomeerd Orun Instructeur Voltige KNHS (Hippische sportbond)
PMKT in opleidingIk ben Sanne Raaijmakers, 30 jaar en sinds augustus 2018 werkzaam op locatie Het Paardrijk. Vanaf mijn zesde ben ik dagelijks in de weer met paarden. Het was voor mij dan ook een droom om mijn liefde voor deze dieren te gaan combineren met mijn werk.

Tijdens mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening kwam ik er al snel achter dat paarden ideale dieren zijn om in te zetten bij het begeleiden van mensen. Of ik nou werkte met kinderen met sociale stoornissen, volwassenen met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen of mensen die een moeilijke tijd achter de rug hadden. Allemaal zag ik ze opbloeien in contact met paarden.

Dit motiveerde mij om de opleiding Caprilli paardencoaching te gaan doen. In december 2015 heb ik mijn certificaat als Caprilli paardencoach mogen ontvangen en na vele oefensessies ben ik begin 2016 gestart als zelfstandige. Voordat ik als zelfstandige startte, heb ik gewerkt als paardrij-instructrice voor kinderen en jongeren met sociale stoornissen.

Daarnaast werkte ik zowel als groepsbegeleidster als individuele begeleidster bij diezelfde doelgroep.