Wat je nog meer wil weten over…

Wat je nog meer wil weten over…

Martine, is een paardenmeisje sinds haar 4de. Toen ze 6 was mocht ze eindelijk op Manege De Gulle Ruif in Berkel Enschot beginnen met rijles. Tot haar 13de heeft ze op de manege gereden en daarna bij een boer die verschillende paarden en pony’s had. Zadelmak maken, buiten rijden, uitmesten, poetsen, rondhangen bij de paarden alles was geweldig. Pas toen Martine fulltime ging werken en een eigen paard kon betalen heeft ze Noa gekocht. Noa was toen 4 jaar en is nu 26. Al 22 jaar rijden ze samen rond door de bossen. Het is super speciaal om al zo lang een echt maatje te mogen hebben, Martine hoopt dat ze nog lang plezier zullen hebben samen.

Sanne was 6 jaar toen zij haar eerste rijles kreeg, op een 40 jarige pony! Sindsdien is ze niet meer weg te slaan bij de paarden. Op haar 15e werd haar verzorgpony Virginia haar eerste eigen pony. Na Virginia kwam een vurig springpaard genaamd Olivijn. Olivijn had de eer om Sanne’s eerste coachingssessies te verzorgen. Nadat Olivijn met pensioen ging, kwamen de pony Diego en het paard Zita in Sanne’s leven als haar coach-collega’s. Diego en Zita zijn nu 13 en 17 jaar en gaan nooit meer bij Sanne weg.